söndag 19 december 2010

Stora Sthlm & inför jul

Idag har dagen spenderats på Älvsjömässan tillsammans med Anna och hennes mor, dags för HUND2010 eller kanske var det Stockholms hundmässa den hette nu? Hur som, åkte iväg tidigt imorse och kom hem mot eftermiddagen. Som vanligt mycket folk, mycket saker att kika på. Kom hem med lite nya prylar och lite gotta till hunden. Till dagens klipp får "Road killen" räknas, 50kr på mässan mot 149kr på lokala djuraffären *nöjd* För Baloo är roadkillsen lite förbjudna, de får man bara använda när man tränar, annars blir det inte mycket kvar av dem :/ men dom är ROLIGA tycker farbror B.

Igår var jag och Baloo bjudna på den årliga traditionen, "potatismos och skinka innan farmor och farfar åker till finland", hemma hos mamma och pappa. Mycket trevligt! Innan middagen blev det kolakokning för min del, saffranskola närmare bestämt. De blev riktigt goda, men lite mjuka.


smeten kokar lääääänge!
men tillslut blir det små goda kolor

julskinka är goda grejer!

Projekt: Sitt fint!
Min farfar fick för sig att lära Baloo att sitta fint (min kusins hund Majken kan ju alla möjliga sorters trix, då de pysslar med freestyle så farfar tyckte lite synd om Baloo då hans repertoar av konster är betydligt mycket mindre). Han gjorde ett mycket bra grundarbete och Baloo har blivit ganska duktig, men finns en del att jobba på vad gäller balansen :) kan nog vara ett riktigt nyttigt trix...
ganska svårt att hålla balansen på rumpan,
sen blir man ju lite frustrerad när man inte riktigt förstår

men ibland får han till det riktigt bra!
Projekt "Backa runt stol"
Fick lite inspiration från freeestyletävlingen idag då en hund backade runt en stol. Visserligen ett helt meningslöst trick egentligen, men någon måste man väl pyssla med under vintern och min lydnadsinspiration är helt försvunnen :( annars hade vi kunnat göra hur mycket som helst, just nu håller vi oss till metallapport och slipning på "helt om" så lite pysslar vi iaf. Nu ikväll sätter vi iaf igång "Backa runt stol"! Uppdatering kommer.

Snart är det jullov, hur skönt som helst! 2½ dag till, känns riktigt kul att gå till jobbet imorgon.


4 kommentarer:

  1. metallapport? road killen? vad är det`mkt konstiga ord... ;)
    Guu va skönt med jullov! jag ska jobba o slita nästan hela julen, får tre dagar ledigt.

    SvaraRadera
  2. *hehe* backa runt stolen funderade jag oxå på när jag kom hem. Men började på projket sitta fint och stå på bakbenen istället. Great minds think a like ;)

    SvaraRadera
  3. Road kill???

    Vad duktig han är, Bönan spretar rakt ut med bakbenen när han sitter vanligt till och med.

    Vi kanske skulle ordna en sitta vackerttävling med alla brorsorna? Examen till korningen...!! :)

    God Jul!

    SvaraRadera
  4. Pedagogiskt!!!!


    Smart att någon annan redan har plockat ut stoppningen, så slipper Baloo ;)

    SvaraRadera