söndag 2 augusti 2009

Socialträning...


...är nog det som jag och Baloo är bäst på nuför tiden. Annan träning ligger lite på is just nu... Någon gång ska jag försöka fundera lite på långsiktig träning av "riktiga" moment, nu satsar vi på god kontakt, inkallning med störning, socialträning och framför allt att ha riktigt skoj tillsammans. Pratade med uppfödar Eva idag och hon påminde mig om att slynglarna snart närmar sig trotsåldern och börjar tro att dom äger världen, ser inte fram emot det. Än så länge är Baloo rätt förarvek och vill gärna vara tillags, även om han utforskar världen på egen hand också, vill han gärna ha stöd ibland.


Dalarö

Jag, mamma, pappa och Baloo var en sväng till Dalarö i veckan för att träffa några bekanta (Loo känner snart till hela skärgården, vilket ju är bra om han ska börja segla nästa år). Jättefint ställe och härligt att få följa me på utflykt sa Baloo.

Så här duktig är kelpievalpen när vi andra äter middag, verkligen helt fantastiskt duktig bland sommargäster, servitriser och matdoft, ligger snällt på mammas jacka hela tiden :)

för övrigt så åt vi en väldigt god lunch i gott sällskap från England

Baloo på utkiksplatsen och spanar in vår vackra skärgård


Baloo avslutar med ett tips för er som har tråkigt en lördagskväll:



Så här kul kan man ha en en tom "bag-in-box" en lördagkväll om resten av flocken spelar sällskapsspel, släng gärna omkring med boxen för det ger riktigt bra ljudeffekter så du inte blir bortglömd. VARNING: Stick inte in huvet för långt om du har en smal box för då fastnar du och det är INGEN höjdare.

3 kommentarer:

  1. "Riktiga moment" kan man lära in på en månad... var det någon som sa till mig. Om man har en bra relation med hunden. Tror jag stenhårt på :D

    Tycker man att bag-in-boxen blir lite enformig kan man pröva att dricka ur trädgårdsvattenkannan. Stooor risk att fastna under handtaget! Jobbigt!!!

    SvaraRadera
  2. haha vi ska passa oss för bag in boxen!

    Vill också ut i skärgården :)

    // linda

    SvaraRadera
  3. Hahahahaha :-) Så fin han er med sin nye "leke". Bozz hadde en sliten sko uten såle som han har lekt med. Men så en dag ble han for nysgjerrig og puttet hele hodet inn i skoen og der satt den selvfølgelig fast. Etter det er skoen fjernet :-) Godt å lese at det ikke er bare vi som tar treningen litt sånn når det passer. Man blir ikke så motivert heller i dette kjedelige regnværet. Men vi prøver da å trene litt hver dag på kontakt biten om ikke annet. Kose dere videre :-)

    SvaraRadera