lördag 22 augusti 2009

Skönt med helg

Det är alltid välkommet med ett par dagar vila efter en arbetsvecka. På måndag drar lektionerna igång på riktigt och det är dags att komma in i rutiner och normalt schema. Den här veckan har vi ju varit lite bortskämda och mest hittat på roliga saker tillsammans. Fast nog ska jag försöka att göra undervisningen någorlunda rolig också :) vi får se hur jag lyckas... Baloo har haft en rikigt bra vecka "på jobbet", han har varit med när polaren vallat kungens får i Sthlm (inte illa va?), han fick dock inga höga betyg på fårintresset av Anna :/ han hade inte ens märkt att det stog 200 tackor en bit ifrån, han har bara ögon för idolen Ace han... Lillgrabben har hängt med på sökträning också och fått träffa många olika hundar, träning som han så väl behöver då främmande hundar är rätt farliga i Loos värld... Sen har han ju lekt med Ace hela dagarna också så det går ingen nöd på honom när morsan är på jobb.

Igår bjöd Anna, Daniel och Ace på inflyttningsfest. Riktigt trevlig tillställning, länge sen jag var på fest så de va skoj! Baloo joinade en stund på kvällen, men annars umgicks han med mamma och pappa som kom hem efter att ha varit en vecka på Gotland så dom har lite Baloo-tid att ta igen :)

Idag kom min kusin Lisa och hennes pojkvän Micke förbi en stund me sina hundar, två flatar, Max och Elsa. Elsa är lika gamal som Baloo så vi tänkte att dom skulle få hälsa på varann. I början var Loo väldigt reserverad och tyckte nog att de va rätt otäckt och höll sig runt mina ben hela tiden. När han fått vänja sig en stund så gick blygheten över och dom busade som galningar och sprang runt, runt, runt. Det gick faktiskt riktigt bra även med Max som är både stor och svart (väldigt farligt enligt Loo) så det är bra att han får möta snälla, försiktiga hundar som man känner så han märker att de inte e nå konstigt.


Baloo och Elsa stökar på gräsmattan



Så här gott sover man när det serveras middag, självklart på en stol MED DYNA!
Imorgon åker vi förmodligen med Anna på vallningstävling och socialiserar oss lite grann. Det ska bli skoj, så himla häftigt att se hundar i arbete när de gör något de verkligen är menade för att göra. Vi får se om Baloo får nåt intresse för djuren med ull med tiden då kanske Anna kan lära oss nåt... men är ju framförallt en brukshund ja köpt, ingen fårvallare inte :) även om de vore coolt att se om han ens överhuvudtaget fattar nåt...

3 kommentarer:

  1. Ja, det var kul att de fick leka av sig lite med varandra, och det gick ju väldigt bra!
    Det får vi göra fler gånger.
    Lycka till idag på jobbet, nu när lektionerna börjar denna vecka...

    SvaraRadera
  2. Hej! En liten hälsning från mig o vovvarna! :) Kul att läsa om vad ni har för er! Måste ju hålla koll på mina "gudbarn"! Han växer o frodas ser jag, godingen ;) Ha de gott!

    SvaraRadera
  3. oh skönt att få se honom igen kan jag tänka. Måste kännas hopplöst att behöva gå o jobba just nästa vecka då... Ni får mysa allt vad ni kan resterande timmar sen iställe :)

    Är han egentligen en fårhund Barloo också?
    Hur får anna nys om alla "kändisar" kungen o abba...o hur nestlar hon sig in?! :)

    SvaraRadera