lördag 8 augusti 2009

Liten har blivit stooor

Baloo växer just nu så de bara knakar i hela han och tänder tappas också för fullt. Han väger redan 11kg och börjar får riktigt långa ben. I dag har jag och Baloo varit med Anna och Ace för att bada, var så väldigt mycket folk överallt i värmeböljan så vi fick hitta ett eget lite ställe där iaf hundarna kunde få svalka sig, jag och Anna klarade oss utan att bli allt för blöta. Imorgon blir det att va ute vid badet i god tid så vi kan få oss en egen brygga att glassa vid :) Just nu har min snart vuxne kille dragit ut alla grejer på baksidan som jag för fem minuter sedan bar in, vad gör man? Trots alla saker han har därute nu väljer han ändå en söndertuggad pinne. Snart är det nog dags för projekt "städa". Har lite svårt för hur jag ska gå tillväga för att han ska lära sig att lämna saker fint, han kommer alltid tillbaka me grejer för mer lek, men vill ju ha en snygg överlämning. Fungerar inte riktigt med godis för då finns inget annat i den matglada hundens värld än karamellen, men går rätt bra att byta en grej mot en annan. Vi jobbar på lugnt me lite små moment och väntar tålmodigt på att poletten ska trilla ner så småningom. Håller oss till mottot att skynda långsamt.

Nu njuter vi av underbart härligt väder, är ute hela dagarna och pysslar me både onyttiga och lite mer nyttiga saker. Kelpien tycker att det är lite väl varmt ibland och vilar en del på dagarna å lever om rejält nu på kvällskvisten. Han är jätteduktig på att vara ute själv på tomten, alltid med ett vakande öga förståss :) varit över hos grannen en gång, men då jagade deras "extremt farliga" sheltie iväg honom så va de problemet löst (tack, Lina) :D

Kelpiens husse är ju ute på haven och härjar just nu, ute och cruisar på ännu varmare breddgrader, Frankrike --> Tunisien. Just nu är vi inte avundsjuka alls, men kanske när vi har november och han åker jorden runt... Fast han missar ju valpens alla upptåg vilket är lite tråkigt :( men han kommer ju hem så småning om så han hinner nog härja me Baloosen han också!



Kelpieråtta i vattnet


Mycke lek och bus är det i kelpiens värld, här med bästaste kamptrasan

De va inte länge sen Baloo ramlade igenom springan mellan ryggstödet och bänken, men nu ligger han tryggt på sin bästa sovplats (alltid skugga)!


En sovbild till!! Tänk att han faktiskt ligger still ibland, dock kan han ibland behöva lite hjälp på traven att inse att han är trött och förvisas då till kelpiehagen och somnar oftast direkt
För matten är det läsning som gäller lata sommardagar och just nu är det "Min vän Henry" som gäller. Riktigt bra boktips, fantastiskt vad en hund kan göra för sina människor. AAAHHH SUCK, någon som vill ha en kelpie som just nu ligger och äter foppatofflor på gräsmattan!? Suck, suck, suck... tur att dom bara kosta 50kr och att han är lätt att ta grejer av, springer inte iväg me dem! Dags att sysselsätta valpen me nå vettigare än skoätning nu!

1 kommentar:

  1. Han är ju för go din lilla vovve, riktigt mysig. I alla fall för oss som slipper tampas med alla bus han hittar på ;-)

    SvaraRadera