lördag 21 november 2009

tänk vad lite sol kan göra :)

Idag har vi haft en härlig dag i solen :D tänk vad glad man blir när man slipper vakna av regndropparna som droppar på fönsterbrädan, ibland blir man glad för det lilla. Kändes verkligen som att jag behövde få lite soltimmar idag, mycket uppskattat. Baloo tycker nog att vädret spelar mindre roll han, är nästan som roligast när åkrarna är dyngsura och man kan kuta i stora pölar än när solen kommer och torkar upp allt det roliga. Lo har varit RIKTIGT skitig dessa dagar med regn. Min fina collie VÄGRADE att gå utanför dörren i sånt väder, men inte Baloo inte...
Vi tog oss en biltur ner mot badet idag igen och la ett spår som blev väldigt svårt, men jag tyckte att han klarade det riktigt bra. La nere på ängen och det var BLÖTT och vinden var inte riktigt heller med oss, men Baloo stoppade ner nosen i backen och jobbade efter bästa förmåga och gick därifrån med alla snusdosor och BOLLEN som slut, nöjd och glad var han och det är ju det viktigaste :) man måste ju inte klara alla svårigheter när man faktiskt bara är en liten, liten kelpie fortfarande.

Han är en rikigt liten tokig vovve den där. Idag när man hittat en boll i spåret fick man ha den med sig på promenaden
så då va den dagen räddad :) Brukar annars undvika bollen på promenader, den brukar sparas till träning.

Så här ser stora grabben ut nu :)

Nu är det bara en vecka kvar tills Matte kommer hem, tiden springer iväg FORT! Känns riktigt skönt att han snart är tillbaka igen :) spännande att se vad Loosen säger vid återföreningen, jag kommer iaf att va GLAD :D misstänker att bråk och stök kommer att va ännu gladare!

Imorgon är det hög tid att färga håret igen, ful, ful utväxt på G! Sen är det ju stilbytardagen på tisdag också, fortfarande lite kluven över vad man ska hitta på :/

Måste komma igång med lite målvedveten hundträning också, nu blir det lite hipp som happ. Det fungerar ju också, men det blir ingen riktigt rutin på det hela. Ska försöka att hitta en plan att följa. Anna försökte få oss att tävla med henne i vår :) men jag har nog tänkt vänta till efter MH i augusti innan det blir tävlingsdebut för oss. Visserligen kan väl en tävling ge lite motivation och mål att sträva mot och framför allt tävlingsvana, men samtidigt så finns de ingen anledning att stressa fram nåt heller, han är klar när han är klar helt enkelt. Spännade att se vad man lyckas plocka fram ut honom, förutsättningarna finns men det gäller ju att förvalta dom också ;)

Nä, nu bli're cider och mys me brunråttan i soffan, sen får vi se vad kvällen erbjuder.

2 kommentarer:

  1. Har han gjort illa ena baktassen?

    SvaraRadera
  2. Klart ni inte ska stressa! Det verkar finnas mycket resurser i brorsorna, ska verkligen bli kul att se hur de blir när de blir större.

    Han ser fin ut och har visst växt i öronen också :)

    SvaraRadera