tisdag 23 mars 2010

ledig dag

Tisdag och leeeedig, helt underbart! Det är verkligen guld värt att få en ledig dag i veckan, ger mycket extra energi. Än så länge har varken jag eller Fixen fått mycket uträttat, vi gör de man får när man är ledig, vilar oss SKÖNT! Dock så ska vi faktiskt få lite gjort idag. Projekt nummer 1 är att kliva in i duschen (ni som känner mig vet ju att de kan ta allt från 5 minuter till flertalet timmar...), projket 2 är att inhandla en present till farmor som fyller år idag (kanske någon fin blomma av nå slag får de bli) projekt 3 blir då att överlämna presenten till födelsedagsbarnet och kanske kombinera detta projket med lite bussåkning med kelpien, KANSKE som sagt, mest troligt blir nog att vi åker vår blåa pärla :) Projekt 4 är lite träning på klubben som vi klämmer in precis innan projekt 5 som blir att hämta Anna på Arlanda. Ojoj nu känns det som att det räcker med projekt för dagen, men vi ska hinna med projekt 6 och 7 också, hämtning av Mattias på Arlanda (ja, jag har öppnat taxiverksamhet till och från flygplatsen om ni undrar) samt handling på ICA Maxi. Gissa om duon kelpie/Penny kommer sova gott i natt!

Vi ska som sagt en sväg förbi klubben idag tänkte jag... känner att vi måste utöka vår träningsmiljö från vinterträning i lägenheten till stora vida världen. Baloo har ju så mycket annat att tänka och fokusera på när vi är på olika ställen så det blir mycket kontaktträning nu en tid framöver. Vi använder just nu Sätunaparken som flitig störningsträning, nära och bra, miljö som galenpannan känner till, men ändå miljö som ger en hel del störningar. Om två veckor börjar vår lydnadskurs, blir spännande... Tror nog att fixen ska klara sig ganska bra och det blir väldigt nyttig träning med andra hundar som störning.

Förresten så fick jag en till "baloo är världens största kelpie"-depression (dom har annars varit lätträknade på sista tiden) här om dagen då jag läste på Bozz (baloos bror) hemsida, Baloo är mycket större än sin bror! Hur ska detta sluta? Vi ska ju på utställning nästa helg så då får vi väl veta vad de där utställningsdomarna säger om storleken på odjuret. Tur att iaf jag tycker att jag har världens finaste hund :) fina, fina fix...


Nu måste vi sätta igång med dagens projekt...

3 kommentarer:

  1. O jag som tycker Baccus e liten. Hur mycket väger Baloo? Baccus väger ca 17 kg.
    Ska bli skoj att se alla bröder i maj.
    / Maria o Baccus

    SvaraRadera
  2. oj va mkt måsten! e det baloo på bilden? kan det väl intevara det va ju en svart hund!

    SvaraRadera
  3. Oi oi, jeg har fått en skikkelig dverg kelpie jeg i forhold til Baloo :-) Hadde håpet at Bozz skulle få litt lengre bein, men tror ikke de vokser så mye mer nå altså :-) Nå fikk jo du den største valpen i kullet og jeg den minste, så litt forskjeller må man regne med. Syns Bozz har en fin størrelse siden jeg har en hund til, han er det bare å ta på armen.. nesten som en liten Paris Hilton hund, hehehe.. regner med at vi sees i mai på MH, skal bli spennende å se hvordan disse brunrottene takler spøkelser og alt annet som er i MH :-) Jeg har jo en hund som ikke vil komme tilbake med leker, så utfordringen blir å få tak i Bozz hvis han får no leker i munnen under testen :-)

    SvaraRadera