tisdag 30 mars 2010

Happy birthday

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN BALOO OCH ALLA BRÖDER!
Ettåringen :)

Idag fyller syskonskaran ett år! Tänk va fort det går... Kelpievalpen har växt och blivit stoooor :) Födelsedagen började bra med sovmorgon = ledigt matte! JIPPIE! Det blev långpromenad med mycket skötsam kelp, sen satte vi igång med förberedelserna för ettårskalaset. Det blev smörgåstårta, en för människor och en för hundar. Kalaset var kanske inte bara för kelpiens skull utan mer för att tacka mina och framförallt Mattes föräldrar för att de alltid ställer upp och passar Baloo (utan er skulle jag inte kunna ha någon hund TACK!!!!) Sen blir ju Fixen väldigt glad för besök och lite tuggben i present (eftersom tuggben är en stoooor förbrukningsvara i detta hem uppskattas sådana gåvor). Efter vi fixat och donat lite så gick vi och mötte Linda, Majja och Kajsa i Sätunaparken och Baloo fick en fin boll av Majja och Kajsa i present, den pep när han fick den men efter några kast i parken försvann den funktionen (tack och lov ;P).
----------------------
Efter detta började den tråkiga delen av ettåringens dag. Min present till Baloo blev en ettårsspruta, men det slutar inte där utan som grädde på moset lyxade vi till det med ett blodprov till rabiesodlingen. Väl inne hos veterinären blev Baloo utskälld av en VALP, fixen lägger sig platt på marken och lyckte valpen va jätteläskig :/ Vi kom in på rummet, fick spruta (duktig fix märker inget), tar blodprov (duktig Baloo säger ingenting, slapp bli rakad också då vi ska på utställning på lördag) sen ska vi hitta det satans chippet... förra gången när han fick sista rabiessprutan var det också svårt att hitta, men då hittades det en bit ner på benet. Den här gången var det helt spårlöst borta, heeeeela hunden gicks igenom FLERA gånger, läsaren kontrollerades men INGET.... Va 17! Tålmodig stackars hund fattar ingenting av den där maskinen som hela tiden piper och visar "NOT FOUND". Vi ska ju som sagt ställa ut på lördag och lär inte komma in utan chip. Slutar med att Baloo även får ett nytt chip i present :/ Ja, vad säger man... Ringer jordbruksverket så nu är Baloo dubbelchippad.
---------------------
Nog med tråkigheter för denna dag, på kvällen blev det fest :) Baloo fick som sagt en hel del tugg och inte minst sällskap som han njöt av. Känns inte som att de va så länge sen vi hämtade honom... och nu är han ett år!
Så här fin blev min första egenproducerade smörgåstårta (blir nästan lite kär i mig själv ibland :P)

Förödelsen i köket efter lagandet (ettåringen höll dock golvet skinande rent...)

5 kommentarer:

  1. Väldigt goda tårtor hälsning från oss på Ekilla gårdsväg :D

    Snor din bild till min blogg *hehe*

    SvaraRadera
  2. Grattis till Baloo !!
    Nu fick jag helt dåligt samvete att jag inte haft något kalas för Baccus.

    SvaraRadera
  3. oj vilken fin tårta! verkligen. Vad hade du för mumsiga fyllningar?

    SvaraRadera
  4. Grattis själv!

    Men BU jag har inte heller bakat tårta, vilken hemsk matte Bönan har... Din skapelse såg däremot ofantligt smaskig ut!

    Helén

    SvaraRadera
  5. Grattis på födelsedagen Baloo!

    SvaraRadera