lördag 19 september 2009

härlig lördag

Vädret fortsätter att bjuda på härlig sensommar, hoppas verkligen att det håller i sig. Dagen har varit varm och vi har suttit ute och fikat :)
Idag besöktes också Skördefesten i Valsta, vattentornsparken. Det var faktiskt riktigt trevligt, mycket folk och härligt väder. Kul att de händer lite i omgivningarna. Baloo hängde på för lite socialträning och han sköter sig fint. Stannar man någonstans sätter han sig ner så fint och väntar tills de händer någonting, härlig kille. Lillen fick hälsa på två får också, lite läskigt. Fåren var väldigt vana vid hundar och tyckte nog att Baloo kunde dra dit pepparn växer så fårskallen stångade stackars Lo :( resten av tiden vid fåren låg han och tittade på behörigt avstånd. Baloo tyckte annars att hönorna va betydligt trevligare djur än fåren.

Mammas jobb var med och visade upp sig inför satsningen på kompostering.

Bjuder på två bilder på godingen

Har nu gått en vecka av vår koppeltvångtid och det märks att den bruna lilla råttan har MYCKET energi i kroppen som inte försvinner när han dämpas hela tiden... Han har ätit upp min foppatoffla (första grejen någonsin han verkligen förstört... typiskt) och är allmänt uppe i det blå mest hela tiden. Trots att han får ta de lugnt så fuskar vi lite me kopplet och så länge han inte får kelpiefnatt så får man vara lite lös, måste ju öva på de också. Jag har fått en riktigt guldklimp i Baloo och han passar mig riktigt bra, han finner sig i det mesta som händer och löser de flesta situationer på egen hand, även om det är skönt att ta hjälp av sin mamma ibland. Han är rätt förarvek än så länge men ändå självständig och det gillar jag.

Veckan i skolan har också varit bra, har varit på Biotopia i Uppsala vilket var riktigt skoj och uppskattat av både pedagoger och elever. Besökte också Väringaskolan här i Sigtuna i veckan, fick se deras lokaler och hade möjlighet att utbyta en del tankar om Reggio Emilia i skolan... Härigt väder och många skratt denna vecka, skoj! Också mycket jobb förståss... På Väringa träffade jag också en gammal bekant :) När jag gick i 3an på Galaxskolan hade vi en jättebra lärarkandidat som vi tyckte jättemycket om och hon jobbade på Väringaskolan nu och hamnade i samma nätverksgrupp som jag. Världen är liten ibland... Mattias klass var faktiskt också hennes första klass som färdig lärare.

Boktipset denna veckan hänger lite i luften... men har en till Ljungstedt på sängbordet nu, Den döende Dandyn, rekommenderas varmt men är ej utläst än. Filmtipset blir såklart Dirty Dancing :) gick på TV igår och den blir nästan bara bättre och bättre varje gång man ser den ;)

Trevlig söndag!! ... och hoppas veckan bjuder på många skratt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar